U pripremi jela od bamije ne koristimo nikakve dodatke jelima i zaprške. Bamija je prirodni zgušnjivač i oplemenjivač jela. Suhu bamiju treba prethodno močiti po uputi i gotovo da ne postoji vrsta slanog jela u kojeg se ne može dodati više ili manje plodova bamije (zadnjih 15-tak min.pripreme jela), a što će uistinu oplemeniti tako pripremljeno jelo. U plodovima bamije zastupljeni su svi važniji minerali i vitamini.
Sastojci:
* 35 g suhe bamije rezane na 6 mm
* 2 žlice maslinova ulja
* 1 manja glavica ljubičastog luka
* 350 g pilećih prsa
* 1 manja crvena paprika
* 10 kom cherry rajčica
* 6-7 zrna korijandera
* 50 g celera (korijen )
* sol po želji
Priprema:
Bamiju namočiti u 4 dcl vode preko noći. Pileća prsa isjeći na veće kockice, hokaido tikvu isjeći na manje kockice. Papriku isjeći na rezance a celer izrendati. Korijander samljeti ili stucati. Popržiti manju glavicu ljubičastog luka, malo posoliti i dodati pileća prsa, hokaido tikvu, papriku, celer cherry rajčicu, korijander, te sve još malo propržiti. Dodati namočenu bamiju i vodu, te pustiti poklopljeno da se kuha na laganoj vatri dvadesetak minuta. Dosoliti po ukusu. Servirati u tanjur i posuti sitno sjeckanim peršinom uz fetu limuna ili naranče.
Dobar tek!
Komentari