text
Objavljeno: 09.07.2012. | Autor: Opg Zejbek

Mladenačka sreća

U pripremi jela od bamije ne koristimo nikakve dodatke jelima i zaprške. Bamija je prirodni zgušnjivač i oplemenjivač jela. Suhu bamiju treba prethodno močiti po uputi i gotovo da ne postoji vrsta slanog jela u kojeg se ne može dodati više ili manje plodova bamije (zadnjih 15-tak min.pripreme jela), a što će uistinu oplemeniti tako pripremljeno jelo. U plodovima bamije zastupljeni su svi važniji minerali i vitamini.

 

Sastojci: 

* 35 g suhe bamije rezane na 6 mm

* 2 žlice maslinova ulja

* 1 manja glavica ljubičastog luka

* 350 g pilećih prsa

* 100 g Hokaido tikve

* 1 manja crvena paprika

* 10 kom cherry rajčica

* 6-7 zrna korijandera

* 50 g celera (korijen )

* sol po želji

 

Priprema:

Bamiju  namočiti u 4 dcl vode preko noći. Pileća prsa isjeći na veće kockice, hokaido tikvu isjeći na manje kockice. Papriku isjeći na rezance a celer izrendati. Korijander samljeti ili stucati. Popržiti manju glavicu ljubičastog luka, malo posoliti i dodati pileća prsa, hokaido tikvu, papriku, celer cherry rajčicu, korijander, te sve još malo propržiti. Dodati namočenu bamiju i vodu, te pustiti poklopljeno da se kuha na laganoj vatri dvadesetak minuta. Dosoliti po ukusu. Servirati u tanjur i posuti sitno sjeckanim peršinom uz fetu limuna ili naranče.

 

Dobar tek!


Podijeli ovaj članak




Komentari

cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners