Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
15,00 Kn
    
Hladno prešano nerafinirano suncokretovo ulje Hladnić
Hladno prešano nerafinirano suncokretovo ulje Hladnić
Sastojci:  sjemenke suncokreta (100%).
Pakiranje:  250 ml
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Najbolje upotrijebiti do:  31.03.2019.
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Riječ je domaćem hladno prešanom nerafiniranom suncokretovom ulju. Proizvodi se postupkom hladnog prešanja najkvalitetnijih organski uzgojenih sjemenki suncokreta s vlastite nasade. Ovakav postupak prešanja omogućuje da svi prirodni visokovrijedni sastojci sjemenki suncokreta (vitamini: A, E, B1, B5, D; minerali: kalij, magnezij, željezo, fosfor, selen, kalcij i cink; folne kiseline, prehrambena vlakna, proteini, steroli , biljni pigmenti, polinezasićene masne kiseline,omega 6) ostanu sačuvani u ulju. Suncokretovo hladno prešano nerafinirano ulje sadrži snažne antioksidante – vitamin E i selen. Antioksidanti imaju sposobnost neutralizacije štetnih slobodnih radikala i na taj način štite organizam od brojnih degenerativnih bolesti današnjice poput kardiovaskularnih i malignih oboljenja. Primarno je ovo suncokretovo ulje za salate, nije ga preporučljivo pržiti jer se onda gube sva svojstva koje ulje ima zbog hladnog prešanja. Pogodno je za dinstanje. Poneki znaju čak to ulje „grgljati“ dok u ustima ne poprimi boju mlijeka i onda ispljunuti van jer se tako čiste toksini iz tijela, dok ga drugi koriste kao baze za ulja za masaže.
Proizvođač:
Naziv:  Uljara Hladnić
Adresa:  Starogradska bb, Koprivnica 48000
 
 
Obiteljski obrt Hladnić osnovan je 1997. godine. Prisutni su na domaćem tržištu kao proizvođač bundeva i kvalitetnog bučinog i sucnokretovog ulja, te koštica. Uljara Hladnić je nastala nakon restrukturiranja poznate multinacionalne firme Podravka gdje su preuzeli kompletnu tehnologiju proizvodnje bučinog ulja stvaranu dugi niz godina. Njihovo iskustvo u proizvodnji bučinog ulja presudan je faktor kupcima da odaberu njihov proizvod. Mogu se pohvaliti također i da imaju jednu od najkvalitetnijih preša za prešanje koštica u Hrvatskoj. Bučino ulje tradicionalan je proizvod u krajevima sjeverozapadne Hrvatske, gdje se uzgaja i prerađuje dugi niz godina u izvoran hrvatski proizvod. Rezultat proizvodnje kvalitetnog bučinog ulja proizlazi iz dugogodišnjeg iskustva na području uzgoja i proizvodnje bundeva. Zadnjih godina sve više napora ulaže se i u proizvodnju certificiranih ekoloških proizvoda. Prisutnost na domaćim i inozemnim sajmovima omogućuje im stalno praćenje i postizanje zadanih svjetskih normi u proizvodnji bučinogi suncokretovog ulja.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay