Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
7,49 Kn
    
dostava Samo Zagreb i okolica
Kozja sirutka Zlatna Koza
Kozja sirutka Zlatna Koza
Sastav:  kozja sirutka od sirovog kozjeg mlijeka dobivena pri proizvodnji kozjeg sira do 2% m.m. Sadrži: bjelančevine (0.90%), mliječne masti (1.80%), ugljikohidrate (4.0%). En. vrijednost: 37/150 kcal/kJ.
Pakiranje:  1.00 l
Dostupnost: Nedostupno
Predbilježi se
Detaljnije o proizvodu:
Sirutka je zeleno-žuta tekućina koja predstavlja sporedni proizvod u proizvodnji sira (koagulaciji kazeina). Poznata kao ljekovit napitak još iz antičkih i srednjevjekovnih vremena. Sirutka sadrži mnoge važne tvari, proteine, kalcij, jod, ima odličan omjer kalcija i fosfora, te natrija i kalija. Sirutka je bogata i B vitaminima, među kojima je vrlo važan B12. Ipak, većina će se stručnjaka složiti da je najvažnija tvar u sirutci - proteini. Sirutka je bogata enzimima pa time čini jedinstven skup sirovina neophodnih za sintezu enzima u jetri i drugim organima. Proteini sirutke najveću primjenu imaju i u prehrani sportaša. Koriste se kao suplement za povećanje mršave mišićne mase i popravak oštećenja u mišićima. Dostupno samo u sezoni. NAPOMENA: pošto je riječ o svježem proizvodu, isporučuje se najranije petkom i subotom uz prethodnu predbilježbu (ukoliko je u Internet trgovini naveden kao ''nedostupan''). Sezonski proizvod - dostupan od ožujka do prosinca.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Zlatna Koza
Adresa:  Hruševec 208, Donja Stubica 49240
 
 
Kako mladost, znanje i volja za radom mogu pokrenuti kvalitetan posao, unatoč pesimizmu mnogih, svjedoči Karlo Ivček, tridesetrogodišnji veterinarski tehničar koji se sa svojom obitelji bavi uzgojem francuskih alpskih koza na svom Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ''Zlatna koza'' u Gornjem Hruševcu već više od četiri godine. No tradicija uzgoja koza i proizvodnje mliječnih proizvoda od kozjeg mlijeka traje puno dulje. Unatrag dvije godine obitelj Ivček posjeduje registriranu siranu, izgrađenu po europskim standardima. Posjeduju stado od 95 koza, koje hrane hranom koju proizvedu sami. I dok su zimi u staji, ljeti koze nesmetano uživaju na ispaši na livadama i pašnjacima Hrvatskog zagorja. Najveća sreća i delicija je kad mogu brstiti grmove i mlade izdanke na drveću (tu i tamo malo ćapunu kukuruz ako se nalazi uz sam put).
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta