Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
25,00 Kn
    
Matičnjak list, čaj
Matičnjak list, čaj
Sastojci:  Melissae Folium 100%
Pakiranje:  40 g
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Čuvati na suhom mjestu.
Najbolje upotrijebiti do:  30.06.2019.
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Za pripravak čaja od matičnjaka (melise), koristi se čitava biljka ili samo listovi koji se beru prije ili za vrijeme cvatnje. Prava je rijetkost da neka biljka ima toliko prirodnih, zdravih i visokovrijednih sastojaka, koliko ih ima matičnjak za vraćanje osmijeha čovjeku. Za napetog čovjeka, izmučenog patnjom, bolešću ili životnim porazima u obitelji ili u društvu, matičnjak je pravi lijek. Ukratko, matičnjak pospješuje izlučivanje znoja i vjetrova, stišava grčeve i umiruje živce, jača, čisti krv, veseli srce, krijepi duh, te tjera turobne misli. Imajući u vidu učestalost duševnih oboljenja, bolesti živaca, oboljenja probavnog sustava, srčanih oboljenja, možemo slobodno reći da matičnjak posjeduje ljekovita svojstva za liječenje tih oboljenja. Upotreba matičnjaka u kulinarstvu dosta je poznata u narodu zbog začinskih svojstava. Koristi se za začinjavanje raznih vrsta salata, zelenih i voćnih, raznog svježeg povrća, biljnih umaka, gljiva, te kao dodatak jelima od divljači. Ukratko, koristi se za sva jela kod kojih se koristi limun. U pripremi jela od ljekovitog jestivog samoniklog bilja, matičnjak je začin kojeg ne možemo izbjeći primjerice za pripremu biljnih juha, polpeta, salata i biljnog čaja. Prava je poslastica pripremiti palačinke sa svježim listovima matičnjaka. Svježe isjeckani listovi matičnjaka mogu se dodavati i raznim slatkim i slanim namazima.U želji za što boljim zdravljem čovjek je oduvijek želio preventivno djelovati, a matičnjak je rijetka biljka s antivirusnim svojstvima. Stoga se koristi kod raznih epidemija gripe, viroza i slično. Duševni bolesnici i oni bolesni na živce liječe se matičnjakom i to najčešće biljnim čajem koji uz matičnjak sadrži i valerijanu, kamilicu, hmelj, lavandu, te metvicu. Svi ti sastojci djeluju umirujuće kod anoreksije, depresije, histerije, hipohondrije, grčenja živaca, neuroza, lupanja srca, migrene, nesvjestice, napetosti, nesanice, neuralgije, stresa, straha, slabosti srca, tegoba s menstruacijom i kod zujanja u ušima.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Francetić
Adresa:  Vinogradska 110, Kloštar Ivanić 10312
 
 
Opg Francetić u vlasništvu Antuna Francetića bavi se ekološkim uzgojem ljekovitog i začinskog bilja od 2007. godine pod nadzorom stručnih službi. Imanje se nalazi u nedirnutoj prirodi u Kloštar Ivaniću. Gospodin Antun Francetić se uzgojem i sakupljanjem ljekovitog bilja počeo baviti još davne 1960. godine. Praćenje uzgoja, branja, sušenja te način čuvanja i kontrola prerade garancija su ovih proizvoda. Tako se na imanju uzgajaju: kamilica, melisa, menta, timjan, majčina dušica, neven, miloduh, gospina trava, lavanda, mažuran, kadulja, čičak, sapunika, rudekija, artičoka, zlatnica. U ponudi postoje razni čajevi, čajne mješavine, biljne tinkture te biljna ulja i kreme. Tokom dugogodišnjeg bavljenja uzgojem, sakupljanjem i proizvodnjom Opg Francetić je dobio mnoga priznanja za svoje proizvode. Vlasnik je EKO potvrdnice koju izdaje Bioinspekt pod nadzornom stanicom Hrvatskih šuma.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay