Česta pitanja

1. Da li su proizvodi dostupni u internetskoj trgovini, dostupni i u dućanu?

Svi proizvodi u internetskoj trgovini označeni kao ''dostupni'', raspoloživi su i u dućanu, odnosno ''nedostupni'' ukoliko je ta informacija navedena uz proizvod. No, ipak savjetujemo prethodnu provjeru (bilo elektroničkom poštom ili telefonom) te eventualnu rezervaciju ukoliko kupac namjerava doći u trgovinu po određeni artikl.

 

2. Kupio bih jedan proizvod, ali bih ga već danas preuzeo. Da li moram čekati dok isti ne stigne od dobavljača?

Traženi proizvod moguće je već isti dan kupiti/preuzeti na našoj lokaciji. No, kao što je navedeno u prethodnom odgovoru, svakako savjetujemo prethodnu provjeru raspoloživosti. Napominjemo kako naša trgovina ne djeluje kao oglasnik/posrednik za proizvođače već trgovina s vlastitom logistikom i proizvodima dostupnim u realnom vremenu.

 

3. Napravio bih online narudžbu, te bih naručene artikle preuzeo u dućanu. Da li je to moguće?

Proizvode je moguće naručiti putem internetske trgovine, telefonski ili e-mailom te zatražiti preuzimanje na našoj lokaciji i terminu unutar radnog vremena koji Vam odgovara.

 

4. Zanima me kupovina svježeg voća i povrća te svježih mliječnih proizvoda. Ako su isti navedeni kao ''nedostupni'' u internetskoj trgovini, kada će biti ponovno dostupni za kupovinu? Zašto su neke namirnice dugo nedostupne?

Namirnice iz svježeg asortimana raspoložive su najranije početkom radnog tjedna, uzimajući u obzir njihovu proizvodnu sezonu. Ukoliko su određeni artikli dugo nedostupni, riječ o proizvodu čije su količine rasprodane te se očekuje novi proizvodni ciklus kako bi se popunile zalihe. U oba slučaja kako biste rezervirali adekvatne količine savjetujemo prethodnu predbilježbu.

 

5. Naručio bih nekolicinu proizvoda te navedene proizvode poslao kao poklon dragoj osobi. Da li je to moguće?

Moguće je, potrebno je u obrascu za narudžbu, kod ispunjavanja podataka o kupcu, označiti kvačicu u kvadratiću ''Dostaviti na drugu adresu'' te ispuniti odgovarajuće podatke o primatelju. Ukoliko je potrebno uz pošiljku i priložiti nekakvu prigodnu poruku, rado ćemo to učiniti.

 

6. Primjetio sam da imate već gotove poklon pakete no ja bih složio paket s proizvodima po svojem izboru. Da li je to moguće?

Moguće je složiti pakete po svojem izboru, koristeći naše poklon kutije i košare u koje se proizvodi pakiraju te iste dodati u Vašu narudžbu. Treba uzeti u obzir i težinsko ograničenje kutija i košara.

 

7. Što predstavlja slika ''kamiončića"  navedena uz pojedine proizvode?

Proizvodi koji sadrže navedenu oznaku raspoloživi su za isporuku isključivo za određene lokacije - Grad Zagreb s okolicom i Rijeka. Zbog striktnog (hladnog) temperaturnog režima naznačene artikle nije moguće dostavljati izvan navedenih okvira. Prilikom završavanja narudžbe postoji mogućnost da ukoliko je adresa primatelja izvan vlastite dostavne zone, sporni artikli automatski budu uklonjeni iz košarice.

 

8. Naručio sam proizvode s mjestom dostave izvan Zagreba i okolice, no nažalost nisam bio u mogućnosti preuzeti paket u vrijeme kada je kurir bio na mojoj adresi.

Služba za korisnike/dostavljač kurirske službe će Vas odmah telefonski kontaktirati u slučaju da Vas ne zatekne na mjestu dostave (ili drugu osobu koja se nalazi na lokaciji isporuke) te dogovoriti naknadni termin preuzimanja pošiljke.

 

9. Da li su cijene proizvoda u internetskoj trgovini iste onima u trgovini na adresi Kninski trg 7?

Jesu. Sve cijene navedene u našoj internetskoj trgovini, identične su onima kao i u fizičkoj trgovini na Vrbiku u Zagrebu.

 

10. Postoji li određeni popust na vrste plaćanje kao npr. za plaćanje u gotovini?

Trenutno ne. Navedene cijene vrijede za sve oblike plaćanja.

 

11. Što predstavljaju slike ''pahuljice , zrna pšenice i eko markice'' uz određene artikle?

Slika pahuljice predstavlja zamrznuti proizvod, zrno prekrižene pšenice predstavlja certificirani bezglutenski proizvod dok ''eko'' oznaka predstavlja certificirani ekološki proizvod.

 

12. Zašto se zna dogoditi da pojedine artikle koje sam naručio (naročito one svježe) - naposljetku mi ne budu isporučeni?

Kako bismo kupcima pružili maksimalno zadovoljstvo naručenim uz poseban naglasak na svježinu proizvoda, ponekad kod pakiranja i pripremanja narudžbi naš tim procjeni da određeni artikli nisu reprezentativni, oštećeni su, isteklog su roka trajanja ili iz nekog trećeg razloga nisu spremni za prodaju. Naposljetku su isti ili izbačeni iz naružbe uz prethodnu najavu ili je predložena zamjena za neki drugi proizvod.

 

13. Primjetio sam da se ponekad internetskoj trgovini zna pojaviti proizvod s isteklim rokom preporučene upotrebljivosti. Zašto je to tako?

Najčešće je riječ o pogrešci i podacima koji nisu na vrijeme ažurirani. Npr. u internetskoj trgovini (i na fizičkoj zalihi) se nalazi artikl koji ima valjani rok upotrebljivosti no on nije na vrijeme upisan u bazu podataka. Naš tim neprestano radi na ''osvježavanju'' svih relevantnih informacija vezanih za proizvode iz ponude no pogreške i propusti su ponekad mogući. Shodno tome, u slučaju da se dogodi navedeno, takav artikl neće biti isporučen krajnjem kupcu. Ukoliko dođe do takvog propusta, unaprijed zahvaljujemo na dojavi istog.

 

 14. Da li opisi proizvoda, slike te sastojci odgovaraju proizvodima uz koje su navedeni?

Sve relevantne informacije koje se nalaze na deklaracijama proizvoda upisane su u bazu podataka te smo ih kao prodavatelj u našoj internetskoj trgovini dužni navesti. Ukoliko imate neke sumnje ili pak smatrate da postoji greška da neki sastojci nisu ažurirani ili nisu adekvatno navedeni i sl. budite slobodni nas kontaktirati. Trudimo se pravovremeno ažurirati sve eventualne promjene posebno slike i opise pojedinih artikala.

 

15. Kod određenih proizvoda npr. suhomesnatih proizvoda i sireva postoji mogućnost odabira određene gramaže proizvoda? Da li je riječ o već unaprijed zapakiranom proizvodu?

Da. Riječ je o proizvodu koju se nalazi u vakumiranoj ambalaži s deklaracijom i sa svim potrebnim informacijama za stavljanje u prodaju. Suhomesnate proizvode, sireve i sl. ne režemo proizvoljno nego ih isključivo prodajemo već unaprijed pakirane od dobavljača. Ukoliko u internetskoj trgovini postoji više opcija odabira težine, riječ je o pojedinačnom komadu koji je u tome trenutku dostupan za narudžbu. Iznimka su proizvodi od povrća i voća za koje imamo određeni količinski normativ odabran prema najčešćim preferencijama kupaca te koje dobivamo od dobavljača u rinfuznom pakiranju.

 

16. Izvršio sam narudžbu kasno navečer te naveo vrijeme dostave u jutarnjim satima. Nalazim se unutar dostavne zone trgovine, no narudžba nije dostavljena. Zašto?

Trudimo se sve pristigle narudžbe isporučiti u što kraćem roku, no ukoliko je kupovina izvršena izvan radnog vremena trgovine, postoji mogućnost da će dostava biti obavljena unutar 48 sati. Kako sve isporuke za nadolazeći dan planiramo prethodnog dana, pred završetak radnog vremena, narudžbe zaprimljene tijekom noći, smatraju se zaprimljenim idući radni dan te će iste naposljetku biti i dostavljene unutar dva radna dana.

 

17. Izvršio sam narudžbu te istu platio karticom putem internetske trgovine. No na svom bankovnom računu sam primjetio da je terećen iznos manji od onog na narudžbi. Zašto je to tako?

Plaćanje putem internetske trgovine je svojevrsna autorizacija (rezervacija) novčanih sredstava. Kod pripreme narudžbe, navedeni tip plaćanja ostavlja nama kao prodavatelju mogućnost lakše naplate iste u slučaju nedostataka pojedinih artikala, vaganja proizvoda u rinfuzi, zamjene i sl. ali nikad za iznos veći od prvotno autoriziranog. Završni iznos za naplatu se zaključuje neposredno prije same otpreme kada su svi ispostavljeni artikli na broju.

 

18. Nalazim se izvan Zagreba, točnije u Splitu i htio bih naručiti između ostalog i svježe meso iz Vaše Eko mesnice. Prilikom kupovine određeni artikli su mi izbačeni iz košarice. Zašto je to tako?

Proizvodi koji zahtijevaju kontinuirani hladni režim dostavljaju se isključivo na lokacije koje pokriva naša vlastita dostava. Takvi artikli prilikom završavanja narudžbe najčešće budu automatski izbačeni iz košarice uz navedeno objašnjenje. No, meso je od strane kupaca uvijek moguće preuzeti na našoj adresi u nekom vlastitom aranžmanu ili alternativnim i zadovoljavajućim transportom u dogovoru s kupcem poslati na dano odredište.

 

19. Dostavlja li se svježe meso iz Eko mesnice izvan Zagreba?

Od 1.2. 2019. započeli smo s transportom svježeg mesa iz naše Eko mesnice kupcima s prebivalištem u Rijeci i okolici. Dostava se vrši našim vlastitim rashladnim vozilima i to minimalno jednom mjesečno. Preuzimanje se odvija na unaprijed određenim lokacijama i vremenu. Zavisno od iznosa narudžbe postoji i mogućnost dostave na adresu na području Rijeke. U skorijoj budućnosti u planu je i dostava za Zadar i Split te ostale veće gradove. Kod naručivanja mesa kupcima iz navedenih gradova savjetujemo da nas prethodno kontaktiraju jer termini isporuka navedeni uz mesne artikle najčešće ne vrijede za navedene gradove već za Zagreb i okolicu.

 

20. Dostavlja li se svježe meso isključivo na datum objavljen u internetskoj trgovini? Što predstavljaju datumi isporuka uz artikle u kategoriji svježe meso?

Datum isporuke uz svježe meso u našoj internetskoj trgovini ne predstavlja datum na koji će se isključivo moći dostaviti naručeno već planirani dostavni ciklus za određeni tjedan. Narudžbu smo često u mogućnosti dostaviti i dan poslije ili dan prije navedenog datuma zavisno o količini dostava i samih narudžbi te naposljetku lokaciji samih dostava. Navedeni datum je i svojevrstan prvi idući i potvrđeni termin za koji se može naručiti određena kategorija mesa ili artikl.

21. Dobio sam na poklon vaučer/poklon bon s određenim iznosom no ne uspijevam izvršiti kupovinu. Što mi je činiti?

Prije svega od pošiljatelja je potrebno saznati koliki je iznos na poklon bonu (ukoliko isti nije naveden). Svi bonovi vrijede za jednokratnu kupovinu te ne postoji mogućnost višekratnog korištenja. Cijekolupni bon moguće je iskoriti tako da se košarica ispuni artiklima u vrijednosti jednakoj ili većoj za iznos bona te potom nastavi na proces naplate i završetka narudžbe. Kod s vaučera treba biti točno upisan u polje za poklon bon (velika i mala slova, razmak, brojevi i sl.) jer u protivnom isti neće biti proveden. Razliku u vrijednosti bona i naručenog moguće je podmiriti putem internetske trgovine, pouzećem ili uplatom na račun. Vodite računa i o vremenskoj iskoristivosti vaučera (nakon isteka roka, iste više nije moguće iskoristiti).

22. Na koji su način mesnica na Trgu Francuske Republike 6 i Fino.hr povezani? Kako djeluje naručivanje putem Eko mesnice?

Za narudžbe s preuzimanjem u mesnici na Trgu Francuske Republike 6, molimo Vas da se javite isključivo na kontakt telefon mesnice ili osobnim dolaskom u mesnicu. Mesnica djeluje kao zasebna izdvojena prodajna jedinica i nije povezana s internetskim narudžbama.  Ukratko rečeno, ukoliko želite naručeno preuzeti na Vrbiku ili želite dostavu na adresu, narudžbu izvršavate online ili zovete konatkt telefon trgovine Fino.hr.  Ukoliko želite naručeno preuzeti u mesnici na Trgu Francuske Republike 6, zovete isključivo na kontakt telefon mesnice ili dolazite u mesnicu. Ljubazno Vas molimo da ne radite suprotno kako ne bi došlo do problema s preuzimanjem naručenog.

 

cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners