text
Objavljeno: 09.02.2013. | Autor: Fino.hr

Veseli omlet s gljivama, slaninom i povrćem

Doručak je najvažniji obrok u danu. Započnite ga s ovim zdravim i finim receptom! Domaća jaja su odličan izvor nutrijenata a uz to daju osjećaj sitosti!

Kod pripreme omleta koristili smo isključivo jaja iz slobodnog uzgoja. Povodili smo se za normom od jednog jajeta po osobi što je uz obilatu količinu povrća sasvim dovoljna količina. Ukoliko su jaja manja (S razred), može se dodati i koje više. U našem receptu koristili smo jaja L razreda veličine. Miris pečenih jaja s povrćem uz tost i čašu jogurta - i nema boljeg doručka! Ukoliko se obrok ne pojede u vrijeme doručka, ohlađen u hladnjaku može se iskoristi i za kasnije.

 

 Sastojci (za 4 osobe):

■ 5 svježih jaja iz slobodnog uzgoja

■ svježe mlijeko

■ maslac, svinjska mast ili maslinovo ulje

■ tikvice

■ poriluk / mladi luk

■ češnjak

■ cherry rajčice

■ svježa crvena/ zelena paprika

■ morska sol, papar

■ polutvrdi kravlji sir

■ svježi šampinjoni, bukovače ili shiitake

■ mljevena slatka paprika

■ origano

■ dimljena slanina po želji

 *namirnice korištene u ovome receptu potražite u našoj trgovini!

Priprema:

Jaja razbite i stavite ih u malo dublju posudu. Dodajte decilitar svježeg mlijeka te potom dobro razmutite. Mlijeko smo dodali kako bi dobili na volumenu smjese. Posolite i popaprite. Dobro izmješajte. Pustite da smjesa odstoji koju minutu. Na prethodno zagrijanoj tavi rastopite maslac ili svinjsku mast tek toliko da prekrije cijelu površinu. Možete koristiti i maslinovo ulje no mi smo ipak pobornici maslaca u pripremi jaja. Povrće narežite te stavite u zasebnu posudu i izmješajte. Na rastopljenu masnoću dodajte prethodno narezano povrće, dobro rasporedite po tavi tako da na svim dijelovima tave ima jednaki omjer povrća. Pecite na laganoj vatri par minuta tek toliko da povene. Zatim dodajte razmućena jaja. Cijelokupnu smjesu pecita na laganoj vatri 10-ak minuta sve dok smjesa ne postane konzistentna. Miješanje nije potrebno! Dodajte sitno sjeckane komadiće dimljene slanine po želji. Pečenjem na laganoj vatri smjesa se neće zalijepiti za posudu a uz to će se ravnomjerno termički obraditi pri čemu će ostati sočna i ukusna. Pred sam kraj dodajte naribanog polutvrdog sira, mljevene paprike i malo origana. Neki znaju da je gotovo kada jaja mogu rezati kao pizzu

Dobar tek!


Podijeli ovaj članak




Komentari

cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners