Domaća dimljena šunka za kuhanje Eko mesnica / Predbilježbe

Domaća dimljena šunka za kuhanje Eko mesnica / Predbilježbe
100,00 Kn/kg
(13,27 €/kg)


  • Sastojci: svinjsko meso od buta, morska sol, češnjak, papar. Bez aditiva i konzervansa.
  • Zemlja podrijetla: Hrvatska
  • Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi do +4 °C
  • Dostupnost: Nedostupno
Predbilježi se
Količina:

Detaljnije o proizvodu

I ove godine nudimo Vam domaće šunke iz naše Eko mesnice spravljenje na tradicionalan način od kvalitetnog svinjskog mesa naših domaćih uzgajivača. Riječ je o domaćoj šunki od buta u mrežici za kuhanje spravljenoj po starinskoj recepturi, prirodno dimljene, odležane u suhom pacu, bez konzervansa (nitrinih soli), vode i aditiva. Najčešće se poslužuje za Uskrs. Težine šunki su od 1.2 - 3 kg.

Savjet za pripremu: Dodatno odsoljavanje šunke ostavljanjem u vodi preko noći nije potrebno. Šunku kuhamo prema kilaži: ako je šunka teška 1 kg onda 1 sat, 1.5 kg - 90 minuta itd. Proizvoljno dodajte češnjaka ili luka, papra u zrnu, lovora i sličnih začina. Kada je gotova, šunku ostavite u vodi u kojoj se kuhala da se prirodno sporo ohladi i zadrži svoju sočnost. Ukoliko se odlučite za pečenje u kruhu, skuhanu šunku s tijestom jednostavno zapecite u pečnici. Zbog duljine pripreme savjetujemo da se dio s kuhanjem odradi dan unaprijed. Dobar tek! Isporuke kreću u studenom 2022. godine!

Proizvođač / Stavlja na tržište

Domaće i fino d.o.o. - Fino.hr
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. (Fino.hr) a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske.

Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i peradi. Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja).

U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental, Herefford te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednoj fazi uzgoja se ne koriste koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.

Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja. Takvo meso idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.

Domaće i fino d.o.o. posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla u Republici Hrvatskoj i EU.

Uz svježe meso, u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Uz online prodajno mjesto, tvrtka posjeduje i mesnicu na Trgu Francuske Republike 6 u Zagrebu, na popularnom Kegliću. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.
cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners
  • CorvusPay