Sastojci: šljive iz ekološkog uzgoja, smeđi ekološki šećer.
Pakovanje: 314g
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.
Najbolje upotrijebiti do: 13.04.2023.
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Riječ je o domaćem pekmezu proizvedenom od šljiva iz ekološkog uzgoja. Proizvedeno od 165 g voća na 100 g proizvoda. Ukupni šećeri 36 g na 100 g proizvoda. Sadrži smeđi ekološki šećer.
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Alojsselu Nizi, koje je smješteno 15-ak kilometara od Našica i 40-ak kilometara od Osijeka. Na površini od 6,1 hektara uzgaja se ekološko voće. Unatoč strogim uvjetima takvog uzgoja te skupim sredstvima za zaštitu i gnojidbu dozvoljenim Zakonom o ekološkoj poljoprivredi odlučili su se upravo za ekološku proizvodnju, jer vjeruju u potrebu zdravih proizvoda koji su dostupni svakom potrošaču. Ne smije se zaboraviti da proizvodnja ekološke hrane ne zagađuje okoliš i podzemne vode. Od 6,1 hektara voća, 4,5 zasađeno je trajnim nasadima eko jabuka, a 1,6 hektara eko šljivama. Uz to posjeduju i nešto manji broj stabala krušaka i marelica. Njihova proizvodnja, osim proizvodnje ekoloških jabuka i šljiva, zasnovana je i na preradi ekološki uzgojenog voća u voćne sokove, džemove i kašice. Svi njihovi proizvodi prerađuju se u strogo kontroliranim uvjetima i bez dodataka šećera, vode ili drugih sastojaka. Tehnološki proces prerade prati Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek. Za sve voćnjake posjeduju hrvatski ekološki certifikat, a proizvode skladište u hladnjači na vlastitom imanju. Preradu također obavljaju u malom moderno opremljenom pogonu na imanju. Ekološkim uzgojem i prodajom jabuka bave se od 2003. godine.