Tvrdi punomasni, zreli i srednje pikantni sir od ovčjeg mlijeka kojeg najčešće serviramo na sirnim platama posluženim uz vino i orašaste plodove. Dobar tek!
Njihova sirana započela je s radom 1997. godine, a nalazi se na cesti Pula - Labin, u mjestu Loborika koje je udaljeno od Pule svega 7 km.
Njihova se proizvodnja temelji na tradicionalnoj izradi istarskih sireva, uz primjenu suvremenih metoda sirarske tehnologije. Time je sačuvana autohtonost i standardizacija navedenih vrsta sireva. Od 2005.g uveden je HACCP sustav u njihovu proizvodnju. HACCP sustav je od izuzetnog značaja za proizvodače hrane s pozicije zaštite potrošača, kojima se osigurava proizvodnja i promet zdravstveno sigurne hrane. To je sustav upravljanja u kome se sigurnost hrane razmatra kroz analizu i kontrolu bioloških i fizičkih rizika od ulaznih sirovina, rukovanja, proizvodnje, distribucije i konzumiranja trajnog proizvoda.