Uvjeti čuvanja: Čuvatu na temperaturi od +4°C do +8°C.
Najbolje upotrijebiti do: 30.09.2020.
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Umak spravljen od tikvica. Idealno za tjesteninu, salate, povrće ili tostirani kruh.
Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/ml
Energetska vrijednost 252 kJ / 60 kcal
Masti 4.5 g
..od kojih zasićene masne kiseline 0.7 g
Ugljikohidrati 2.5 g
..od kojih šećeri 2.1 g
Bjelančevine 1.7 g
Sol 0.2 g
Zagrepčanka Mirjana Strancarić i njezina obiteljska tvrtka SMID (početna slova: Strancarić – Mirjana – Ivan, suprug – Dora, kći) oslonjena na stari obiteljski jabučnjak u Čučerju od 2002. proizvodi višekratno za kakvoću nagrađivan ekološki jabučni ocat (sam te aromatiziran češnjakom, bosiljkom, majčinom dušicom, ružmarinom i hrenom), zatim bukovače marinirane u njemu, vatreni jabučni chutney, marmeladu od jabuka i karamela, džem od jabuka i naranče, zagrebačku marmeladu, niskokaloričnu ekstra domaću marmeladu od jabuka s okusom lavande i drugo, a jedan od izuzetno dobro prihvaćenih originalni je proizvod te maštovite i poduzetne inženjerke biotehnologije i obrtnice – hrenada. To je ribani hren s, dakako, jabučnim octom, maslinovim uljem, limunom, solju, bijelim paprom i smeđim šećerom. Lansirala ga je uoči Uskrsa 2008. i priprema ga u više varijanti, manje i više ljutoga, na oduševljenje istinskih zaljubljenika tradicionalnoga i novoga.