Smjesa za kruh od heljdinog brašna Petrović

Smjesa za kruh od heljdinog brašna Petrović
text
Cijena: 22,00 Kn


  • Sastojci: pirovo brašno-eko 76,69%, heljdino brašno-eko 19,63%, šećer-eko 1,23%, sol 1,84%, natrijev hdrogenkarbonat 0,61%
  • Pakovanje: 500g
  • Zemlja podrijetla: Hrvatska
  • Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.
  • Najbolje upotrijebiti do: 12.04.2022.
  • Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:

Detaljnije o proizvodu

Mješavina za pripremu kruha od heljde i pira.

HELJDIN KRUH Priprema: Mješavinu za kruh sipajte u posudu i dodajte 420 ml tekućeg jogurta. Lagano promješajte kuhačom (nikako električnim mikserom). Kalup za kruh obložite masnim papirom i rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite 40-50 min u pećnici zagrijanoj na 200°C. Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g proizvoda: ENERGIJA: 331 kcal/1405 kJ; MASTI: 2,6 g - od kojih zasićene masne kiseline 0,3 g; UGLJIKOHIDRATI: 64 g - od kojih šećeri 3,0 g; BJELANČEVINE: 13 g; SOL: 2,3 g

Proizvođač / Stavlja na tržište

Opg Andreja Petrović
Njihova misija je proizvodnja zdrave hrane. Proizvode hranu ali ne konvencionalnim načinom, već prirodnim, ekološkim uzgojem za kojeg su se uvjerili kako nije jednostavan, ali je dugoročno održiv. Razlika koju imaju njihovi proizodi u odnosu na istovrsne uzgojene konvencionalnim putem, motivacija su koja izvana možda nije vidljiva, ali u konačnici razlikuje proizvod bez pesticida i teških metala od ostalih. Ljudi sve više postaju svjesni činjenice zagađenja zraka, tla i vode u svom okruženju. Vrlo brzo prepoznaju vrijednost ekološki uzgojenih namirnica. Priroda nam je omogućila uzgajati hranu, jer nam je potrebna za život, pa neka onda hrana bude zdrava. Tako smo 2011. supružnici Petrović, nakon trogodišnjeg planiranja uložili vlastitu ušteđevinu u pokretanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Trude se svake godine povećati površine i obraditi što više zemlje. Njihov OPG ima u vlasništvu 12 ha zemlje. U plodoredu uzgajaju buču, pir i druge kulture ovisno o potrebama i sezoni. Buča i pir su im primarne kulture i za njih su relativno dobro tehnološki opremljeni /vlastita mehanizacija za obradu tla, kombajn, sušare, linije za pranje, čišćenje, poliranje, sortiranje, punjenje, pakiranje i ostalo/ ali se uvijek može bolje. Premda se čini kako je buče lako uzgojiti, no to uopće nije tako, a osobito ne u ekološkoj proizvodnji. Najveći izazov je riješiti se korova. U ekološkoj proizvodnji uništavaju ga isključivo mehaničkim putem. Osnovnu gnojidbu i prihranu vrše isključivo certificiranim ekološkim gnojivima ili stajnjakom s ekoloških farmi, a poznato je kako buča voli „bogato“ humusno tlo. Pir ima skromnije zahtjeve prema klimatskim i zemljišnim uvjetima kao i prema agrotehnici. Otporan je prema štetočinama i bolestima. Sjeme je zaštićeno s nekoliko slojeva ljuskica koje ga štite od vanjskih zagađenja, te je stoga pogodan za ekološku proizvodnju. Proizvode i stavljaju na tržište bučino ulje, različite oblike i veličine pakiranja bučinih koštica te pira i pirovih prerađevina. Tako osim sirovih koštica imamo u ponudi čokoladirane koštice kao odličnu zdravu poslasticu. Namaz (pesto) od bučinih koštica rade po posebnoj recepturi i koristi se kod pripreme raznih jela od tijesta, riže ili jednostavno kao namaz na kruhu. Pir se može kupiti u zrnu, mljeven ili kao priove mekinje. Svoje proizvode preporučuju svima koji žele jesti zdravo, koji žele znati što jedu a da pri tom imaju spoznaju kako je hrana proizvedena s puno pozitivne energije u sebi.
cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Trgovina

text

Valuta

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners
  • CorvusPay