Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
40,00 Kn
    
Bučini rezanci Lenac
Bučini rezanci Lenac
Sastojci:  sušene buče. Ne sadrži gluten.
Pakiranje:  100 g
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.
Najbolje upotrijebiti do:  31.08.2018.
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Sušena buča ili poznatije pod nazivom ''Kostajničke pletenice'', sadrži vitamine (provitamin A, B1, B2, B6, C, E i K) i minerale (kalij, fosfor, kalcij, željezo) te dijetalna vlakna i beta karoten. Lako je probavljiva, veže kolesterol na sebe te pomaže razgradnju masnog tkiva. Regulira količinu vode u organizmu te pomaže pri mršavljenju. Jača zaštitnu ovojnicu živaca, djeluje smirujuće, osnažuje krvožilni sustav, potiče rad štitnjače te jača imunitet. Opskrbljuje tijelo beta karotenom, sadrži selen (muški mineral) važan za normalan rad prostate i pruža dugotrajan osjećaj sitosti. Niskokalorična namirnica 30Kcal, 6 Uh. Bez glutena, pogodna za dijabetičare i celijakličare. Neutralnog okusa, koristi se kao zamjena za tjesteninu, može se kombinirati sa povrćem, rižom, sirom, jajima i svim umacima. Poprima sve začine: češnjak, ružmarin, đumbir, mažuran, peršin i sl. Prouhati 3-5 minuta, povećava volumen za 4 puta (kuhanjem se dobije cca 400g) dostatno za 4-članu obitelj za jedan ručak.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Lovro Lenac
Adresa:  A.Tomulića 10, Hrvatska Kostajnica 44430
 
 
Obiteljsko gospodarstvo Lovro Lenac nalazi se u Hrvatskoj Kostajnici i bavi se uzgojem buča i proizvodnjom sušenih buča i ostalih proizvoda od buča i kestena. Proizvodnjom sušenih buća njihova se obitelj bavi već više od 100 godina za vlastite potrebe, a za daljnju prodaju intezivno su počeli 2011 godine. Trenutno su u fazi dobivanja certifikata za ekološku proizvodnju. Sušene buče u Hrvatskoj Kostajnici poznate su pod nazivom „Kostajničke pletenice“ koje se jedu na Badnjak kao salata i obvezne su na blagdanskom stolu svake kostajničke obitelji. 2012 pod nazivom „Kostajničke pletenice“ od strane turističke zajednice proglašene su suvenirom grada Hrvatska Kostajnica. Ime su dobile po tome jer su se tijekom ljetnih mjeseci buče rezale na široke rezance, zatim su se sušile na suncu i potom bi se splele u pletenice te čuvale do Božića iznad peći. Tada je to bila poslastica siromašnih obitelji, a danas je vrlo zdrava i skupa delikatesa.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay