Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
13,00 Kn/kg
    




kuhar
Butternut tikva
Butternut tikva
Sastojci:  
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Dostupnost: Dostupno
Detaljnije o proizvodu:
Bundeva, tikva ili buća su sve nazivi koji opisuju biljnu vrstu karakterističnu za jesensko doba. Tikve su bogate kalcijem, manganom, magnezijem, fosforom, željezom, vitaminima A, B i C i vlaknima. Butternut tikva ili tzv. muškatna tikva, kruškastog oblika, porijeklom je iz Južne Afrike. Njeno narančasto obojeno meso ima slatkast okus koji podsjeća na lješnjak. Može se peći, pasirati za slasne krem juhe ili pire, koristiti u složencima, za izradu peciva i kolača. Na suhom i hladnom mjestu može se čuvati sve do proljeća. Njen okus s vremenom dozrijevanja postaje sve intenzivniji. Peteljke bi se trebale sačuvati da se spriječi dehidracija. Jednom kada se izreže, može se čuvati u frižideru, umotana u kuhinjsku foliju. Oguljena i kuhana može se i zamrznuti. Može se koristiti za slatka jela, juhe, pite, odlična je i pripremljena na pari, kuhana ili pečena. Ekološki proizvod. U prodaji isključivo svježa u sezoni. Težina po komadu se kreće od cca 500 do 1500 g.

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na pakiranju.
Proizvođač:
Naziv:  OPG Hranjec
Adresa:  Radnička 4, Goričan 40 324
 
 
Poljoprivreda je u obitelji Hranjec prisutna već desetljećima. Trenutno su već drugu godinu u ekološkoj proizvodnji i to u prijelaznom razdoblju i kreću se ka punopravnoj ekološkoj proizvodnji raznih povrtnih kultura. Valja naglasiti da već godinama ulažu dodatni napor u zdravlje svojih biljaka i njihovih plodova, odnosno da primjenjuju tzv. biodinamički pristup u uzgoju biljaka, što zasigurno predstavlja višu razinu ekološke proizvodnje. Tako im je prošle godine na ekološkom polju ukazana čast jer je njihovo gospodarstvo posjetio Australac, mnogi kažu broj jedan današnje biodinamičke poljoprivrede, g. Alex Podolinsky. Posljednje 3-4 godine bave se uzgojem batata (crvenih i narančastih), butternut tikvi kao i ponešto Azuki graha i graha Kornjaša. Posebno su ponosni na svoje marmelade od bundeva, sa i bez dodatka cimeta. Želja im je u idućim godinama posaditi i uzgajati nove kulture kao što su češnjak, tradicionalni međimurski luk (''Hašlek'') i druge.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay