Košarica je spremljena!
Shopping cart is saved!
Podaci su spremljeni!
Account is saved!
Cijena:
12,00 Kn
    
Pšenične mekinje Eko - Jazo
Pšenične mekinje Eko - Jazo
Sastojci:  eko pšenične posije (mekinje).
Pakiranje:  500 g
Zemlja podrijetla:  Hrvatska
Uvjeti čuvanja:  Čuvati na suhom i prozračnom prostoru.
Najbolje upotrijebiti do:  02.04.2019.
Dostupnost: Nedostupno
Predbilježi se
Detaljnije o proizvodu:
Strukturu pšeničnog zrna čine omotač (vanjski dio), endosperm (unutarnji dio) i klica. Mljevenjem u mlinu omotač daje posije, a endosperm brašno. Dakle, pšenične posije ili mekinje se dobivaju iz vanjske ljuske zrna pšenice. Sadrže obilje celuloze, vlakana, minerala i vitamin. Reguliraju probavu i dokazano povoljno utječu na sprječavanje karcinoma dojke i debelog crijeva. Mnoge bolesti mogle bi se spriječiti redovitim (svakodnevnim) pražnjenjem crijeva, bilo da se radi o deformaciji crijeva u obliku stvaranja vrećica (divertikula) koje su sklone upalama ili da se sprijeći negativno djelovanje toksina iz otpadnih tvari. Ubrzavaju probavu i snižavaju razinu kolesterola u krvi. Pšenične posije treba početi uzimati postupno da bi se crijeva navikla. Početi sa jednom žlicom pšeničnih posija i jednom do dvije čaše vode i to četiri do pet dana. Zatim isto tako dvije žlice sa dovoljno tekućine, tri žlice... Na oprezu moraju biti osobe koju su alergične na pšenicu. Pšenične eko posije služe i kao dobar prirodni emulgator jelima, a mogu se i koristiti kao zaprška.
Proizvođač:
Adresa:  Crkvena 16, Ivanovac 31216
 
 
Obitelj Jazbec bavi se ekološkom proizvodnjom ratarskih kultura 12 godina. Ivan Jazbec, vlasnik i osnivač gospodarstva jedan je i od osnivača „Biope“. Proizvodnja ratarskih kultura prostire se na 52 ha ekološki obrađivane zemlje. Eko-gospodarstvo ima zaokruženu proizvodnju, koja obuhvaća ratarske i stočarske proizvode. Tijekom 12 godišneg bavljenja ekološkom proizvodnjom, uzgajali su razne ratarske kulture, te se bavili proizvodnjom mesa, mlijeka i povrća. Unazad dvije godine donijelu su odluku o sužavanju obima eko proizvodnje na proizvodnju žitarica i soje, te izgradili pogon za skladištenje, preradu i doradu žitarica. U vlastitom pogonu od žitarica tako sada proizvode pahuljice, integralno brašno,te ekspandirane i dražirane žitarice.
 
0 Artikala
0,00 Kn
 
KATEGORIJE
      Valuta
MasterCard Maestro Visa Diners American Express Verified by Visa MasterCard SecureCode American Express Diners CorvusPay