text
Objavljeno: 04.08.2020. | Autor: Fino.hr

Domaća eko piletina iz slobodnog uzgoja

Predbilježbu za domaće piliće iz slobodnog uzgoja možete izvršiti i putem naše internetske adrese. Uz teletinu, svinjetinu, junetinu i janjetinu u ponudi naše Eko mesnice potražite i meso peradi uzgajane na ekološki prihvatljiv način.

KAKO SE PREDBILJEŽITI?

Pilići u našu trgovinu dolaze u svježem stanju direktno iz klaonice. Meso je očišćeno a prodaje se kao očišćeni cijeli pilić s dodatnim iznutricama i nogicama ili kao cijelo pile trančirano po kategorijama. Težina jednog očišćenog pilića je od 1.7 - 2.5 kg.  Isporuka istih odvija se minimalno dva puta mjesečno te ukoliko je u internetskoj trgovini proizvod označen kao nedostupan, budite slobodni se predbilježiti za navedeni artikl kako biste rezervirali potrebne količine za prvu nadolazeću isporuku. Dostava za Zagreb i okolicu je također osigurana. U obrazac za predbilježbu upisuje se broj pilića.

Predbilježbu možete izvršiti i ovdje.

 

O PROIZVODU

S punim pravom možemo reći kako je riječ o piletini koja se nekad uzgajala i držala u domaćinstvima diljem naše zemlje i konzumirala za svoje potrebe.

Piletina i proizvodi od peradi, a posebno pileća prsa i proizvodi od istih po prodajnim su statistikama u svijetu ali i u Hrvatskoj najtraženije i najprodavanije meso. Relativno brza priprema, fini okus, nizak udio masti, obilje nutrijenata te još mnogo raznih benefita za ljudsko zdravlje propagirani kroz današnje medije i zdravi lifestyle idu u prilog velikoj potražnji.

No, je li to uistinu tako?

Veliki proizvođači kako bi pratili rastuće zahtjeve tržišta neprestano moraju ulagati u proizvodne kapacitete, smanjenje trajanja proizvodnog procesa, razvijati hranu za veće prinose i sl. Često se u takvoj proizvodnji koriste razne supstance koje su vječita tema stručnjaka o dugotrajnim učincima na ljudsko zdravlje. Kokcidiostatici, hormoni rasta, antibiotici, nehumani uvjeti držanja životinja, bakterije u svježem mesu, GMO hrana i sl. samo su neki od slučaja koji su se našli u vijestima u našoj zemlji ali i šire.

Slijedom toga, sve je više kupaca koji traže provjerene proizvode za sebe i svoju obitelj te su iz navedenih razloga prepoznali kvalitetu mesa proizvedenom na seoskim domaćinstvima i okrenuli se konzumaciji istog.

Domaći pilići s farmi naših ekoloških uzgajivača proizvedeni su u potpunosti bez upotrebe hormona rasta, kokcidiostatika, GMO-a te antibiotika. Slobodan uzgoj, svježi zrak te kontrolirana ishrana, garancija su izvrsnih karakteristika proizvoda. Takav uzgoj je zahtijevniji i duži te obično traje oko tri mjeseca, ali je finalna kvaliteta u usporedbi s industrijskom proizvodnjom nemjerljiva. U stranim zemljama takav tip uzgoja objedinjen je pod pojmom free range što predstavlja prirodni uzgoj u kojem se životinjama ne uskraćuje nesmetano kretanje i vlastita volja i ponašanje u prirodnom staništu.

Meso pilića s kožom je svijetlije boje što ovisi o temperaturi ''šurenja'' (skidanja perja) ali i ishrani same životinje. Pilići čiji se uzgoj i prehrana baziraju na kukuruzu uz dodatke na bazi beta karotena često imaju izrazito žutu boju mesa što se ponekad pogrešno tumači kao referenca i potvrda naizgled domaće proizvedenog mesa. Ekcesivan beta karoten iz kukuruza i bojila u industrijskim smjesama za prehranu, pohranjen u stanicama životinje se tijekom skidanja perja taloži na mesu i koži te ih prilikom obrade boji u izrazito žutu boju.

Naglašavamo, kod konzumacije naših pilića meso je žilavije jer se životinje (posebno u proljeće i ljeto) slobodno kreću livadom i kljucaju kukce, gliste i razne životinjice te su muskulaturno aktvinije od  peradi uzgajanoj na velikim farmama gdje nemaju nikakvu slobodu kretanja. Prsa su proporcionalna konstituciji životinje koja živi u prirodi dok su kosti prirodne bijele boje s izraženom crvenom koštanom srži iznutra. Za zdravlje pilića brine se ekološki usmjereno i educirano osoblje predvođeno veterinarskom strukom koja ima zadatak da pojavu bolesti spriječi na prirodan (biološki) način, a ne da je liječi u fazi kad bolest nastane. Najvažnije je da ni u jednoj fazi proizvodnje nije upotrijebljen kokcidiostatik ili bilo koji drugi kemoterapeutik, za razliku od intenzivne (industrijske) proizvodnje u kojoj upotreba kemoterapeutika prestaje tek par dana prije klanja.

 

MESNICA TRG FRANCUSKE REPUBLIKE 6

Piliće uz internetske narudžbe s dostavom možete pronaći i u svakodnevnoj ponudi naše mesnice na popularnom Kegliću, na adresi Trg Francuske Republike 6. Za sve narudžbe i upite slobodno se obratite na kontakt mesnice u nastavku.

 


Podijeli ovaj članak
Komentari

cart 0 Artikala 0,00 €
text

Kategorije

  • MasterCard
  • Maestro
  • Visa
  • Diners
  • Verified by Visa
  • MasterCard SecureCode
  • Diners