Ova paprika tradicionalni je baranjski proizvod uzgojen na baranjskoj zemlji, ujedno je i dio prepoznatljivosti Baranje. Cijeli proces odvija se na tradicionalan i prirodan način. Paprika Baranjka nastala je kroz projekt osposobljavanja žena za proizvodnju začinske paprike Udruženja Baranja i njihovih partnera u Belom Manastiru. Dvadesetak žena sudjelovalo je u projektu te dobilo uvjerenje o osposobljenosti za proizvodnju. Svoju papriku sade, suše, melju i pakiraju.
Na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Matijević već se dugi niz godina bave proizvodnjom tradicionalnog domaćeg slavonskog kulena. Svoju vrhunsku kvalitetu njihov kulen postiže zahvaljujući spoju dugogodišnje obiteljske recepture, pažljivog odabira najkvalitetnijih sastojaka i posvećenosti visokim standardima procesa proizvodnje. Kulen proizvode u objektu koji se nalazi na vlastitom obiteljskom gospodarstvu, a registriran je u upisniku objekata za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda pri Ministarstvu poljoprivrede. Objekt je uređen i opremljen u skladu sa strogim zahtjevima Veterinarske uprave pri Ministarstvu poljoprivrede. Posebna pažnja pridaje se visokim higijenskim standardima od same obrade u klaonici, preko transporta i ulaska sirovine u naš proizvodni pogon, do konačne obrade mesa i proizvodnje kulena.