Domaći jeger Eko mesnica

Domaći jeger Eko mesnica
80,00 Kn/kg
(10,62 €/kg)


 • Sastojci: svinjsko meso*, juneće meso*, svinjsko masno tkivo*, voda, dekstroza, E450, kuhinjska sol, češnjak, ekstrakt začina, boja (ekstrakt paprike), antoksidans E300. Ovitak nije jestiv. *iz ekološkog uzgoja
 • Zemlja podrijetla: Hrvatska
 • Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi do +4ºC.
 • Dostupnost: Dostupno
DODANO
Težina:
Količina:

Detaljnije o proizvodu

Jeger kobasica dolazi od njemačke riječi ''jäger'' što znači lovac. Riječ je o dimljenom i obarenom proizvodu od svinjskog i junećeg mesa, špeka i laganih začina pakiranom u karakteristične kolutove. U našoj mesnici proizvodimo ga na tradicionalan način od biranih komada mesa naših ekoloških uzgajivača. Umjereno je slan uz dodatak laganih začina (nije pikantan). Proizvod je vakumiran a težina jednog koluta je oko kilogram dok je polovica upola manja. Odličan je blago prepržen na tavi uz jaja kao doručak. U slast!

Proizvođač / Stavlja na tržište

Domaće i fino d.o.o. - Fino.hr
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. (Fino.hr) a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske.

Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i peradi. Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja).

U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental, Herefford te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednoj fazi uzgoja se ne koriste koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.

Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja. Takvo meso idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.

Domaće i fino d.o.o. posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla u Republici Hrvatskoj i EU.

Uz svježe meso, u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Uz online prodajno mjesto, tvrtka posjeduje i mesnicu na Trgu Francuske Republike 6 u Zagrebu, na popularnom Kegliću. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.
cart 0 Artikala 0,00 Kn
text

Kategorije

 • MasterCard
 • Maestro
 • Visa
 • Diners
 • Verified by Visa
 • MasterCard SecureCode
 • Diners
 • CorvusPay