Sastojci: eko pšenično brašno TIP 550, eko kukuruzno brašno, morska sol
Pakovanje: 500g
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Eko smjesa za kukuruzne tortilje
Recept i uputa za pripremu:
* Eko-Jazo smjesa za kukuruzne tortilje
+ oko 125ml ulja
+ oko 250ml vruće vode
U posudu istresti Eko-Jazo smjesu za kukuruznu tortilju. Dodati ulje i umiješati ga lagano u brašno. Polako dodavati vodu, umijesiti meko tijesto. Oblikovati tijesto u kuglu, pokriti pamučnom ili lanenom krpom, ostaviti da se "odmara" 20 minuta. Nakon toga tijesto razdijeliti na 8-10 jednakih dijelova pa svaku oblikovati u palačinku (debljine 2-3 mm). Tortilje peći na tavi bez dodatka ulja, na jakoj vatri, obje strane po 30 do 40 sekundi. Kako bi tortilje zadržale elastičnost, treba ih odmah nakon pečenja pokriti krpom. Dobar tek!
8 tortilja
*Odabrale mame 2021/22
Obitelj Jazbec bavi se ekološkom proizvodnjom ratarskih kultura 12 godina. Ivan Jazbec, vlasnik i osnivač gospodarstva jedan je i od osnivača „Biope“. Proizvodnja ratarskih kultura prostire se na 52 ha ekološki obrađivane zemlje. Eko-gospodarstvo ima zaokruženu proizvodnju, koja obuhvaća ratarske i stočarske proizvode. Tijekom 12 godišneg bavljenja ekološkom proizvodnjom, uzgajali su razne ratarske kulture, te se bavili proizvodnjom mesa, mlijeka i povrća. Unazad dvije godine donijelu su odluku o sužavanju obima eko proizvodnje na proizvodnju žitarica i soje, te izgradili pogon za skladištenje, preradu i doradu žitarica. U vlastitom pogonu od žitarica tako sada proizvode pahuljice, integralno brašno,te ekspandirane i dražirane žitarice.